A masszázsmedence elhelyezése:

A választott jakuzzi saját tömege, plusz a betöltött vízmennyiség, valamint az esetleges használók együttesen tetemes súlyt alkotnak, így a medencét olyan vízszintes felületre kell helyezni, ami ezt a terhelést elbírja. A vízszintes felület azért fontos, mert a masszázsmedence merevített alja  teljes terjedelmében fekszik fel a kialakított felületen, így a medence szerkezete biztos, hogy nem deformálódik el. Amennyiben nem megfelelő aljzatra van helyezve, a terhelés következtében károsodhat a vázszerkezet.

A medencék födémterhelése kb. 500kg/m2, ezért ezen elhelyezés esetén kérje ki egy statikus véleményét is!

Javaslatunk kültéri telepítés esetén egy minimum 10 cm vastag, elsimított vasalt beton felület kialakítása, amely alá 5 cm-es sóderágy kerüljön.

Süllyesztett, vagy körbeépített elhelyezéskor célszerű egy gurtnit a jakuzzi alatt hagyni, ami megkönnyíti a szereléskor szükséges kiemelést. Amennyiben ez nem megoldható, úgy legalább a vezérlő panel oldalán (de ajánlott minden oldalon) egy 60 cm széles szerelőaknát kiépíteni! További fontos szempont, az alapzat minimális lejtésére is figyelni! Kültéri süllyesztett telepítéskor érdemes egy csatornába kötött vízösszefolyóról (padlóösszefolyóról) is gondoskodni, mivel  nagy esőzések alkalmával így megelőzhetjük, hogy az összegyűlt víz, a jakuzzinkban kárt okozzon!

Beltéri használat esetén gondoskodjunk a helység megfelelő szellőzési lehetőségéről is!


A masszázsmedence műszaki előkészületei:

A jakuzzi közvetlen vízbekötésére nincs szükség, elegendő 25 méteren belül egy vízcsatlakozási pont (kerti vagy belső csap). A víz feltöltésére felülről, a szűrőházon keresztül egy tömlő segítségével történik. Megfelelő vízkezelés mellett a vízcsere kb. 3-4 havonta esedékes. A víz leengedése a jakuzzi alsó részén kialakított csőcsatlakozón keresztül lehetséges.

A hidromasszázs medence bekötéséhez szükséges vezetéknek közvetlen és folytonos, megszakításmentesnek, kapcsoló és toldás nélküline kell lennie! (1 fázis esetén 3x4 mm2-es, MT vagy MCU kábel, 3 fázis esetén 5x2,5 mm2-es MT vagy MCU kábel). A vezeték a jakuzzi alatt, csak az alapzatba előzetesen beépített védőcsőben helyezhető el. A kábelre közvetlenül TILOS a medencét ráhelyezni!

Amennyiben az áramvételezési és a medence helye között nagyobb a távolság mint 30 m, úgy 3 fázis esetén is 4 mm2-es vezetékre van szükség!

Az elektromos vezeték hosszát a jakuzzi vezérlő felőli oldalának aljától  + 2 m ráhagyással kell kialakítani!

Az elektromos kiépítés (érintésvédelmi relé, kismegszakító, vezeték) megvalósítása a megrendelő feladata!